Madende Kadın Olmak: Yeni Yıla Yeni Nefes Etkinliği

2 dakika okuma süresi

Zaman zaman hayat, üzerimize çöken stres, yoğunluk ve endüstriyel sektörde çalışmanın getirdiği zorluklarla bizi boğabilir. Bazen bu zorlukların içinde kaybolabiliriz. Zaman, kafamızın içinde dolaşan sayısız düşünce ile farkında olmadan akıp gider. Belki bu bilinçsiz farkındalığa kapılmış, kafamızdaki bu sayısız düşüncenin tüm ağırlığıyla yaşamaya devam ederiz.

Belki bir çoğumuz uzun zamandır anda kalabildiğimiz, zihnimizi dinlendirebildiğimiz hiçbir şey yapmamıştık. 15 Aralık’ta gerçekleştirdiğimiz Yeni Yıla Yeni Nefes etkinliğiyle tam anlamıyla anda kaldığımız bir gün geçirdik. Tüm bedenimiz ve zihnimizle derin bir nefes aldık ve dinlendik. İş yaşamının ve madende kadın olmanın ayrıca yaratabilecek olduğu zorluklardan bahsettik.

Bana göre en önemli kısmı ise işte bu zorluklara karşı kendimizi nasıl rahatlatabilecek olduğumuzdu.

Etkinlik günlük koşuşturmanın içinde farkına bile varmadığımız, bizim için hayati öneme sahip nefes alış verişlerimize odaklanmayla başladı. Önce her birimiz nasıl nefes alıp verdiğimizin farkına vardık. Daha sonra doğru olan şekliyle nefes almaya çalıştık. Sakinleşmek, enerjimizi yükseltmek, ruh halimizi dengelemek ve konsantrasyonumuzu arttırmak için farklı nefes teknikleriyle tanıştık.

Ruhumuzu dinlendiren müziklerin eşliğinde , tüm farkındalığımızla bu teknikleri deneyimledik. Etkinlik bununla sona ermedi. Öğleden sonra yine tam olarak anda kaldığımız bir etkinlik daha bekliyordu bizi. Ürettiğimiz, yaratıcılığımızı kullandığımız, aklımızdaki tüm düşünceleri bir kenara bırakıp o ana odaklandığımız Atölye Lobi etkinliğinde beraberdik. Bu atölyede yeni yıla girerken kendimize, zihnimizi sayısız düşünceden uzaklaştırmayı başarabileceğimize dair mesaj veren güzel birer yılbaşı çelengi yaptık. Bu güzel günü güzel bir hediyeyle taçlandırdık. Grup olarak katıldığımız bu etkinlikle birbirimizle olan iletişimimizi kuvvetlendirdik, dayanışmamızı artırdık, paylaştık, belki de birbirimiz hakkında birçok yeni şey öğrendik. İçsel gücümüzü keşfettik, içinde bulunduğumuz anın bilinçli bir farkındalığı için yeni bir bakış açısı geliştirdik.

Kısacası cebimize güzel bir an koyduk.

Daha birçok güzel anda buluşmak dileklerimizle…

Etiketler

Çevresel Sorumluluğa Yönelik 6 Pratik Adım
İş Yaşamı ve Etik
Madende Kadın Olmak: Yeni Yıla Yeni Nefes Etkinliği
Motosiklet Kullanmanın Püf Noktaları: İki Teker Üzerinde Özgürlüğün Tadını Çıkaranlar
Kötü Amaçlı Yazılımlarda Son Trend: Malware